Oldal kiválasztása

Arctalan repülőgéphangár vagy a csapatmunka paradicsoma – ha megkérdezünk egy járókelőt, mi a véleménye az egyterű irodákról, mindkét válaszra egyenlő az esély. Az egyetlen, amit egyértelműen megállapíthatunk róla az az, hogy megosztó. Márpedig az, hogy a dolgozó hogyan érzi magát a nap nyolc órájában, az nemcsak a pszichológia, de gazdaság szempontjából is mérvadó tényező.

Szabadság vagy tömeg?

Miért gondolta bárki, hogy ez jó ötlet? – kérdezik, akik nem rajonganak túlságosan az ilyen típusú munkahelyekért. Húsz-harminc évvel ezelőtt, a kezdetekkor egyenesen csábító tényező volt egy álláshirdetésben az egyterű iroda: nincs röghöz kötöttség, könnyebb a közös munka, nagyobb a szabadságérzet.

Ha nem különülnek el a különböző munkafolyamatok különböző irodákban, segít kontextusba helyezni a saját feladatunkat és könnyebben megértjük a más munkakört ellátó kollégáink kérését.

És természetesen az sem utolsó szempont, hogy lényegesen olcsóbb kialakítani, és kisebb területen több dolgozó elhelyezésére alkalmas…

Válasz(falak) nélkül

Az, hogy jól érezzük-e magunkat az egyterű irodában, az nemcsak a növények és a dekoráció mennyiségétől, de a saját személyiségünktől is függ. Aki szereti hallatni a hangját akár egy projekttel kapcsolatban, az kényelmesen érezheti magát a hatalmas közösségi térben. Aki viszont introvertált lévén szeret egyedül, elmélyülten dolgozni, az képletes módon előbb-utóbb falat húz maga köré. Ráadásul egy, a Harvard Egyetemen végzett kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a szeparált irodákból hangárba költöztetett dolgozók előbb nyúltak a klaviatúrához, mint hogy odaballagjanak a kollégájukhoz egy-egy feladat megbeszélésére.

Levegőt!

A munkáltatók értelemszerűen más szempontokat tartanak szem előtt. Először a cég felépítését vizsgálják.

Ha hierarchikus, erősebben centralizált a vállalat struktúrája, kézenfekvő, hogy a különböző munkavállalói státuszok külön irodákat igényelnek. Ahol viszont az egységek feladatai kooperatív formában fonódnak össze, ott remekül működhet az egyterű iroda.

Másodszor az anyagiak sem elhanyagolhatók: minél kisebb területen szeretnének minél több munkavállalót elhelyezni. Persze a józan ész és az etika határain belül: ennyi ember friss levegő- és fényigényét kialakítani nem kis épületgépészeti feladat.

Egyterű iroda: nem csak divathullám

Ha vezetőként magunk is fontolóra vettük már az open office lehetőségét, íme néhány szempont a hatékony mérlegeléshez. Hány dolgozó befogadására képes a rendelkezésünkre álló tér úgy, hogy az optimális munkakörülmények kialakítására nem kell csillagászati összegeket költenünk? Ha ez megvan, vegyük fontolóra a cégünk szervezeti felépítését. És végezetül: kérdezzünk a dolgozóinktól.

Ha nem is direkt közvélemény kutatást tartunk, érdemes jobban utánajárni, mi a véleményük a jelenlegi szeparált munkahelyükről. A trendek most az egyterű irodákról szólnak, de okos tervezéssel nagy csalódásoknak lehet elejét venni.