Oldal kiválasztása

Az üzlet nem röghöz kötött műfaj: ezer oka lehet annak, ha egy munkaadó vállalati utazásra küldi a kollégáit. A konferenciák, expók, bemutatók, személyes tárgyalások világán túl egyre több vezető látja jónak a csapatépítést is kiragadni az iroda falai közül. Akár országhatáron belül, akár külföldre utazunk, számos buktatóra kell odafigyelnünk. Kivéve, ha megbízható utazási iroda áll mellettünk.

Eltévedni a légi folyosókon

Tárgyalás Berlinben, egy hét múlva. Remek hír egy cég életében, hiszen a személyes kapcsolatépítés és a bizalmi együttműködés az üzleti siker záloga. Már csak ötszáz apró kérdés maradt a szállással, az oda-és visszaúttal, a csatlakozásokkal, a transzferrel kapcsolatban… Egy vállalati utazás szervezése rengeteg időt vesz el a cég főtevékenységétől.

Ráadásul látszólag választhatunk az olcsó, de kedvezőtlen, vagy a tökéletes, ám csillagászati árú lehetőségek közül. A munkaadók szinte soha nem látott elánnal keresik a legmegbízhatóbb utazási irodákat – ez a csapatépítések egyre nagyobb népszerűségének fényében teljesen érthető.

Vállalati utazás: kit keressünk?

Amit mindenki keres, az valójában nem más, mint a hatékonyság. Elcsépelten hangozhat, de egy cég életét nagyban megkönnyíti ez a fajta kiszervezés. Egy jó utazási iroda megbízható, és nagy tapasztalata van üzleti utak szervezésében. Érdemes a kiszemelt cég eddigi ügyfeleitől érdeklődni: ha elégedett válaszokat kapunk, jó helyen járunk.

A vállalati utazás szervezésekor elengedhetetlen a gyors kommunikáció – egy gyakorlott utazási iroda kis túlzással félszavakból is megérti az ügyfelet.

Ha biztosak vagyunk benne, hogy kedvező árú, az esemény helyszínéhez közeli szállást, optimális utazási időt és pontos reptéri transzfert kapunk, nyugodtan dőlhetünk hátra.

Egy jó csapat nem csak az irodában épül

Ha azt tartjuk, a csapatépítés csak egy aktuális divathullám, gondoljuk újra! A munkaerőhiány olyan probléma, amit nem lehet szimplán gazdasági eszközökkel megoldani. Bevált munkavállalóinkat megtartani mindig jobb, mint folyamatosan ismeretlen újakat keresni.

Egy dolgozót pedig az sarkall lojalitásra, ha érzi, hogy egy olyan közösség tagja, ahol megbecsülik őt és a munkáját, valamint a céges e-maileken túl is van közös témája a kollégáival.

Ezt az elköteleződést páratlanul jól tudja erősíteni egy közös vállalati utazás – ahogy az is, ha legkiemelkedőbb alkalmazottaink munkáját utazási utalvánnyal honoráljuk.

Tegyük meg a nulladik lépést!

Háromnapos csapatépítésre készülünk? Van néhány jó érv, amiért nem érdemes a munka- vagy épp a szabadidőnk értékes óráit szervezéssel tölteni. Egy jó utazási iroda nemcsak a legjobb ár-érték arányú szállást és utazást intézi el nekünk, de azt is biztosítja, hogy ne maradjunk programok nélkül, legyen szó akár kastélylátogatásról, vagy épp vadvízi evezésről. Ha nem szívesen mennénk messzire, akkor is könnyen eltévedhetünk a belföldi szállások útvesztőjében: kiszervezéssel viszont biztosak lehetünk abban, hogy kifogástalan helyre kerülünk. Merjünk hát lépni! Minimális befektetéssel a rossz utazás kockázatát is minimálisra csökkenthetjük.